Verbeter je kookkunsten door een leerzame cursus te volgen
Gemakkelijk thuis in je eigen omgeving te volgen
Beheers je bepaalde skills niet goed en wil je daar de beste in worden?
Op deze pagina vindt je een overzicht van de beste kook cursussen die er te vinden zijn. Allemaal cursussen die gegeven worden door toppers die de beste zijn in hun vakgebied.
Niet zomaar wat dus. Ik ben er van overtuigd dat jij na het volgen van één van deze cursussen de sterren van de hemel gaat koken!
Cooking Academy heeft de oplossing voor je! Een online sushi cursus die wordt gegeven door de beste sushi expert van Nederland!
Wil je zelf leren sushi maken? Wanneer je de kunst eenmaal onder de knie hebt dan ga je merken dat dit niet zo moeilijk is dan dat het lijkt.
Eerst een gratis proefles volgen? Geen probleem, geef je snel op

Wat kun je leren van koks die werken in een restaurant die een Michelin ster hebben? Gigantische veel! Dit is echt een cursus waar je de rest van je leven heel veel plezier aan gaat hebben.
- De basistechnieken van het koken
- Een gerecht zelfstandig op smaak brengen
- Improviseren met ingrediënten
- Leren koken zonder recept
- Met vertrouwen in de keuken staan
- Met meer plezier koken
Je kunt deze cursus online volgen aan de hand van video en hand outs.

Edwin Klaasen is één van de beste broodbakkers van Nederland. Hij wil je graag alles over zijn passie leren. Bij de online brood cursus van Cooking Academy leer je alle stappen die je moet weten over het gehele proces van brood bakken.
Het zijn niet alleen recepten, je wordt meegenomen in de hele techniek en wetenschap. Heb je dit eenmaal door? Dan ben jij straks de expert op het gebied van brood bakken

Wil je meer weten over hoe je het beste je groente smakelijker kunt krijgen? Dan is de online groente cursus wel iets voor jou!
Je leert over processen als garing, fermentatie, Maillard-reactie en thermodynamica begrijpen en beheersen.
Na het volgen van deze cursus kun je veel meer bereidingswijze 's toepassen zodat je groente nog lekkerder en eventueel gezonder kunt bereiden

Als je eenmaal verse pasta hebt gegeten wil je nooit meer die kant en klare pasta eten uit de supermarkt. Is verse pasta veel werk en is het lastig te maken? Dat ga je allemaal leren in de online pasta cursus van Cooking Academy.
Je leert niet allen hoe je de pasta moet bereiden maar ook verschillende tricks hoe je eigengemaakte pasta het beste kunt serveren.
Een must voor iedere liefhebber van de Italiaanse keuken!

Sousvide koken is koken met behulp van vacuüm op een lage temperatuur. Heb je het eenmaal door hoe dit werkt dan kan dit een hoop stress uit de keuken wegnemen. Je producten gaan veel smakelijker worden.
Bij deze cursus van Cooking Academy leer je alles over de sousvide bereidingen van:
- groente
- vlees
- vis
- gevogelte
- desserts
- basics
- apparatuur
Een zeer uitgebreide cursus dus. Na het volgen van deze cursus weet je alles over deze speciale bereidings techiek!

Heb je ook altijd problemen om vlees op de juiste manier te bereiden? Daar is nu een oplossing voor. Leer alles over vlees bereiden met de online vlees cursus van Cooking Academy. Aan de hand van informatieve theorie en praktijkvideo's leer je het hele proces van het bereiden van vlees begrijpen en beheersen.
Uiteraard wordt deze cursus ook weer gegeven door ervaren chefs die gigantisch weel weten en jou de kennis gaan leren.

Dé pizzabakker van Nederland, Simon Giaccotto, gaat jou stap voor stap uitleggen hoe je de ultieme pizza's kan maken!
Je leert het deeg- en bakproces begrijpen en beheersen, waardoor je je pizza beter, smakelijker gaat bakken. Wanneer je de bodem perfect hebt dan heb je het proces van de ultieme pizza bijna door.
- Pizza basics
- Deeg en rijzen
- Stretchen, kaas en saus
- toppings
- bakken en ovens

Vis bereiden op de juiste manier is een kunstje wat je door moet hebben. Haal meer uit vis door de juiste bereidingstechniek toe te passen.
Bij de cooking Academy leer je hoe je op een simpele manier alle facetten van vis bereiden. Er wordt ingegaan naar methodes om te paneren en frituren, voor vis met een krokant korstje
Daar horen ook kroketten bij! Verder leer je vis pekelen, ceviche maken, sous vide koken, pocheren, stomen en nog veel meer.

Aardappelen en rijst behoren tot de meest gegeten producten van onze aardbol. In de aardappel en rijst cursus leer je hoe je deze producten naar een hoger level kunt brengen.
- Pannen, stomen, Maillard, kook- en bakprocessen.
- Snijtechnieken
- De perfecte sushirijst,
- Zelfgemaakte kroepoek
- De geheimen van aardappelpuree.
- Italiaanse gnocchi en risotto.
- Zelf maken van krokante chips en superieure frites.
En nog veel meer.....

Met gevogelte kun je geweldige lekkere gerechten maken. En het mooie is ook nog eens dat het betaalbaar is.
In de online gevogelte cursus van Cooking Academy leer je gigantisch veel bereidingstechnieken over gevogelte. Robert Verwey en zijn collega's leren je alles over de theorie en uiteraard de praktijk.

Robert Verwey (eigenaar Cooking Academy) is ook een bekende vinoloog. Hij neemt je in deze cursus mee naar Italië om je alles te leren over Italiaanse wijnen.
Niet voor niets heeft Italië heel veel wijn fans, vanwege de verschillende streken, druiven en stijlen.
- Wijn basics
- Italiaanse wijngebieden
- Wijn proeven
- Wijn serveren
- Bonuslessen
